ŞEFTALİ HASADI VE ŞEFTALİNİN RAF ÖMRÜ- SAKLANMASI – MUHAFAZA EDİLMESİ :
Raf ömrü demek, yetiştirdiğiniz Şeftali meyvesinin standart şartlarda sakladığınız da ne kadar bozulmadan kalabildiğini belirtir. Bu yüzden raf ömrü çok önemli bir konudur. Hasat yapıldıktan sonra çok hızlı bir şekilde satamadığınız takdirde mahsulünüz telef olabilir, buda başınıza gelecek en kötü şeydir. Rekor Gelişim kullanılarak yetiştirilmiş Şeftalilerin raf ömrü uzundur. Kullanmadığınız ağaçlara göre daha da zor bozulduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Şeftali meyvelerinde olgunluk belirtisi olarak genellikle zemin ve üst renk teşekkülü ile meyve eti sertliği kullanılır. Olgunlaşma esnasında zemin ve üst renkte değişme, meyve etinde de yumuşama olur. Uzak pazarlara gönderilecek veya soğuk hava deposunda muhafaza edilecek meyveler tam olgunluklarından 3-4 gün önce hasat edilirler. Ağaçtaki meyvelerin tamamı aynı zamanda olgunlaşmadığından meyveler, hava sıcaklık durumlarına göre 2-4 gün ara ile 3-5 defada toplanır. Şeftaliler 2-3. yaşlarında meyve vermeye başlamakla birlikte tam verime 7-8. yaşlarında geçerler. Verim, çeşide, ekolojik koşullara ve yıllık bakım işlerinin yerine getirilme durumuna göre değişir. Tam verim devresinde bir bahçeden yılda ortalama 2-3 ton/da (30-70 kg/ağaç) meyve alınabilir. Şeftali meyveleri soğuk hava depolarında %85-90 nisbi nemde, –0,5-0 OC’de, 2-4 hafta ile muhafaza edilebilir.
Şeftali Ağacı Kuruması ve Çözüm Videoları
Diğer Ağaçların Bakım Videoları
Diğer Ağaçların Kuruması Ve Çözümleri
Şeftali Ağacı Hakkında sitemizde yada başka yerde bulamadıklarınızı, merak ettiklerinizi bizleri arayarak yada mail atarak istediğiniz zaman danışabilirsiniz. Sizlere en kısa zamanda dönmeye çalışırız.
Şeftali Ağacı için çok önemli ürünlerden olan Rekor Gelişimden, 1 adet dahi siparişinizin olması halinde, gerek bayilerimiz tarafından gerekse fabrikadan en kısa süre içerisinde siparişiniz teslim edilir. Kargo ile gönderilecek siparişlerde ise kargonun gittiği her yere sipariş alıyoruz.
REKOR GELİŞİM